reede, 3. aprill 2009

Palgapäev- palgapäev...

Meie hotellis on nii, et palgapäev kestab kuu esimestest päevadest kuni kümnenda kuupäevani. Ja alati tekib eelmise kuu lõpus töötajatest järjekord, kes soovivad uue kuu esimestel päevadel esimeses järjekorras palka saada ;)

Kokapoiss Tarvo püüdis mu juba ukselt kinni, et tal hirmsasti raha vaja. Tegime siis diili, et paistab tänase päeva jooksul kõvasti silma ja siis ikka saab...
Nii oligi- majasöök oli juba kell üks valmis. Ja kuna päevasel ajal on kliente hõredalt, siis tegi ta meile degusteerimiseks kaks taimetoitlaste eelrooga- üks oli jääkapsa ja grillitud porgandilaastude salat väheste seesamiseemnete, külmpressitud oliivõli ja tilga valgeveiniäädikaga ning teine- ahjust läbilastud itaalia pika saia viltuse viilu peal kuubikuteks lõigatud tomati viljaliha oliivõli ja palsamiäädikaga. Väike basiilikuleheke peal kaunistuseks. See viimane sai meie, lihasöödikute, poolehoiu endale.

Muide- selliseid toredaid kõhnenemise retsepte saab Nicole Seemani raamatust: "Kokaraamat poissmeestele, kes tahavad neidude südameid võita minimaalse köögikogemuse ja -varustusega". Tarvo ema oli selle talle kinkinud ;)

Ja kuna Üllel on pühapäeval sünnipäev, siis tuli ta juba täna kodukootud napoleoni koogi ja Törley vahuveiniga meile välja tegema. Praegu ongi kõht nii täis, et enamus meie dieedil viibivast naiskollektiivist tegid mitu sammu oma „suveks jälle vormi” salenemisprogrammil tagasi… Mina sealhulgas.

Ma siis nüüd palkasid üle kandma… Tarvole esimesena ;)

.