pühapäev, 4. oktoober 2009

Kammerkontsert Sakstekambris.

Peale selle, et 01. oktoober oli eakate inimeste päev, oli 01. oktoober ka muusikapäev. Meie majas tähistasime seda siis, nagu altpoolt lugeda võisite, kammerkontserdiga, mis kandis nime Sõnadeta laulud". Hea meel sellest, et saime elule äratada mõisaklaveri, mis kõlas rohkem kui klavessiin :)

Ja hea meel selle üle, et esimese kontsert oli antud just nende autorite lugudega, kes klavriga pea eakaaslased. Beethoven ja Mendelssohn olid meie klaveri sündimise ajaks (1853- 1855) küll juba teispoolsusesse läinud, kuid eks nende lood ja laulud olid just tolleaegsete pillide peal mängimiseks.


Mulle endale oli huvitav kuulata just seda, et Kadri- Ann rääkis juurde nii palade autoritest kui sellest muusikast, mida nad lõid. Tegu oli ju eeskätt koolidele mõeldud kontsert- koolitunniga, seega sai ta hariv ja õpetlik.

Kaks tundi enne meie kontserti toimus samasugune Maidla mõisas. Seal olid publikuks aga algkooli õpilased. Väga lahe oli kuulata Kardi- Anni juttu sellest, kuidas peale üht pala oli ta laste käest küsinud, et mis mulje see teile jättis. Üks lastest oli siis vastanud, et nagu tuli oleks maailma alla neelanud... :)

Need kontserdid, mida oleme harjunud vaatamas käima, lasevad kuulda meil vaid muusikat ennast. Jättes siis lugude ja esinejate tõlgendamise meie endi ülesandeiks. Kuid ka täiskasvanule on VÄGA huvitav rohkem teada saada. Seda peaks esinejad ise kohe rohkem rakendama.

Järgmiste klaverikontsertiteni meie mõisas!

Kommentaare ei ole: