kolmapäev, 16. september 2009

Algab vestlusvoor uue adminni kohale...

Mõnikord tunnen ma nii kirjutades kui ka rääkides puudust neist emotsioone edasiandvatest koonidest, mida me MSN-is kõik kasutame... Tean, tean, et ma niigi kasutan väga palju smaile, et kuhu siis veel need ülejäänud, kuid... aga kuidas muud moodi ma annaks edasi oma meeleolu nende teemade ja momentide kohta, millest kirjutan? :) Teil jääks ju pool taustsüsteemist saamata.

Miks sellega vestlusvooru teemat alustasin? Seetõttu, et pealkirja lõppu oli kange tahtmine panna sellist ikooni, kus mõtlik smail pööritab silmi.... no ma päris seda ei leidnud, mida mõtlesin, aga ka see smail: " " ajab asja ära... Noh, et nagu ei teaks, mida sest oodata...Sest ma ei tea, tõepoolest, mida nüüd kahelt järgmiselt päevalt loota võib.

Ei mäletagi, millal nii palju elulookirjeldusi sain, kui seekord. Vanasti- paar või poolteist aastat tagasi tuli kuulutuse peale üks inimene kohale. Pidin ta tööle võtma, sobis ta või ei sobinud antud kohale... (ikka sobis ;)).

Kuidagi väga tasavägiselt jagunesid saabunud CV-d suhteliselt tugevateks kandidaatideks ja siis suhteliselt nõrkadeks. Proovisin nad mõlema päeva peale võrdselt ära jagada.

Leidsin netist mõned näpunäited, mida silmas pidada tööintervjuul. Juhul, kui on nüüd keegi, kes valmistub põhjalikult meie neljapäevaseks ja reedeseks kohtumiseks, ehk on lootust, et komistatakse ka meie blogile. Siis tuleb seda mulle selge ja valju häälega intervjuul teada anda. Kodutöö tegijad saavad plusspunkte :)

Kuidas minna tööintervjuule.

1.
Riietu korralikult, ametlik riietus on oluline. Meestel vähemalt lips ja triiksärk, naistel ühes stiilis jakk ja püksid või seelik, all triiksärk.
2.
Ehted, rõngad, tatoveeringud – neid ei maksa rõhutada. Kui võimalik, peida need või eemalda vähemalt intervjuu ajaks. Naised – meik olgu minimaalne.
3.
Tea, kelle juurde sa intervjuule lähed. Võta internet lahti ja uuri natuke selle asutuse kohta, kuhu sind kutsuti. Sult oodatakse, et sa tead ühtteist. On oluline, et kodutöö oleks tehtud.
4.
Räägi selgelt ja kõlavalt. Kui sa pole endas kindel, harjuta sõbraga enne vestlust. Vasta küsimustele täpselt ja konkreetselt, ära räägi liiga pikalt. Ära sega intervjueerijale vahele.
5.
Ole valmis tüüpküsimusteks. Tihti küsitakse sult, mis sa arvad, mis sa viie aasta pärast teed või kelleks lapsena saada tahtsid, samuti miks oled sina just parim kandidaat sellele tööle. Tihti palutakse sul ka endast rääkida, tee endale selgeks mõned pidepunktid.
6.
Tunne ennast. Proovi end vabalt tunda, ent tea kuidas sa räägid. Kui sa kipud närveerides kokutama, proovi seda vältida või vabanda intervjueerija ees kui see juhtub. Loodetavasti jätkub intervjuu pärast seda lõbusamas meeleolus. Kui sult midagi küsitakse ja sa ei tea nii kohe vastust, võid julgelt öelda, et ei tea või et ehk räägiks sellest hiljem. Ausus ennekõike.
7.
Mine kohale õigeks ajaks või natukene varemgi.
8.
Kui sul on cv-sse märgitud soovitajad, teavita neid kindlasti, juhul kui intervjueerijal peaks huvi olema neile helistada, teavad nad selleks valmis olla.
9.
Ära näri nätsu. Kui närisid seda eelnevalt, et hingeõhku värskena hoida, poeta see lähimasse prügikasti või palu enne intervjuu algust intervjueerijalt, kuhu sa selle panna võiksid.
10.
Lõhnasta minimaalselt, kui üldse.

SOOVIGE PALJU EDU MEILE :)

Kommentaare ei ole: