laupäev, 27. november 2010

Saime ära mainitud...

Just! Tunnustus missugune ja selle poole pealt, kust üldse oodatagi ei oska- saime siis ära mainitud Eesti blogivate turismiettevõtete seas. Aivar Ruukelit teate? No ikka teate! Ah, teie ei tea... hmmm...

No proovime teistpidi- ka te Soomaad teate? Teate! Ja ka teie teate-no näed, siis teate ka Aivar Ruukelit, aga te ei pannud nime ja nägu kokku. Tema ja ta kampanjon Marko Siller panid pead kokku ja alustasid mõni napp kuu tagasi turismiturundusest blogimist. Vaata siia: eTurism. Seal saab neist mõlemast mehest lisaks netiturundamisele ka veidi pikemalt lugeda.

Aga ära märkisid nad meid siis, jah, teiste turismiettevõtete hulgas kui usinaid blogijaid. Ausalt ma arvasin, et see hulk on suurem, kes ajapäevikut peavad. Nende 20 blogija hulgas oli tegelikult ainult kolm majutusteenust pakkuvat asutust, ülejäänud olid teenusepakkujad või reisibürood.

Tõsi ta on, tasuta veebimeedia pidev uuendamine on ajamahukas töö. Pakun ise välja, et seoses Facebooki populariseerumisega u. aastajagu tagasi, kadusid või hääbusid nii mõnedki blogid, sest enamjaolt peavad neid ettevõtetes ühed ja samad inimesed. Ajaressurss on aga üks- kahte võrdselt ei jõua. Seetõttu tunnistan ka ise, et minu blogipidamine sai päris kenasti pidurdatud, kui Facebooki Saka Cliffi konto tegin ja seal ka aktiivseks hakkasin.

Sesoses just selle pidurdusmomendiga Facebooki kasuks hakkasin saama tagasisidet ja etteheiteid, et Blogi vaikib, või on postitusi hõredamalt- mõistsin, et kõik meie külalised ei ole isiklikke kontosid pidi Facebookiga ühenduses. Seega kirjutan kõigile, kes ainult lugeda soovivad. Eriti neile, kes ammutavad infot vaid kodulehelt ja blogist.

Oleme omavahel nalja visanud sotsiaalmeedia kolimise üle inernetti, et selleks tuleb eraldi inimene palgata, kes blogib, facebookib, twitterdab ja uuendab kogu aeg kodulehte… Ametinimetus võiks olla sotsiaalmeedik :)


2 kommentaari:

Marko ütles ...

Vahvaid blogijaid on ikka rõõm ju ära mainida. Kui räägin Pärnu kolledži turismitudengitele blogimisest, siis mainin ja näitan Saka Cliffi oma ka alati.

Igaks juhuks ütlen, et too nimekiri, mille me Aivariga kokku panime, ei pretendeeri hetkel veel 100% täiuslikkusele - st kindlasti on veel mõned turismiettevõtete blogid Eestis. Kuid mitte palju rohkem vast. Ootame kõigi teadjate abi blogide lisamisel ja meile teada andmisel.

Marko

Terje Bürkland ütles ...

Oh mis rõõm :)
Nüüd ma tean ka, miks Pärnu Kolledži noored meile praktikale tahavad ;)

Kaunist jõuluaega!