laupäev, 25. detsember 2010

Jõulutervitused lumisest Sakast...


Kõige ilusam jõulupuu linna ei tule.
Tema koduks on vaikne ja lumine laas.
Õhtu süütab ta okstel tähtede tuled.
Ingli juustena lumised vaibad on maas.

Head inimesed, kauneid jõule!

Saka mõisas tuli jõul tasa- tasakesi, nii nagu tavaks on saanud... Suur jõulupidude ja kontsertide aeg sai ümber, nüüd vaiksed ja pikad pühad ja siis veel mõned päevad aastavahetuseni... Ja käes jälle aasta uus. Saka Cliffile siis juba 7-s aasta.


Detsember möödus tõesti väga kiiresti. Kui muidu öeldakse suve kohta, et läks nii kiiresti-tantsides ja lauldes, siis praegu kehtib sama ka jõulukuu kohta. Meil peeti hästi palju ettevõtete jõulupidusid ja pidulikke jõulusöömaaegasid. Esinemas käis Koit Toome koos Jormaga, lisaks mõisakoolimuusika "Advendibarokk" ning vanamuusikaansambel Rondellus! Mul endal jäi see keskmine kultuuriüritus küll vahele, seega ei oska ma seda pikemalt kommenteerida. Kui Koit Toome nimi räägib iseenda eest, siis Rondellust ma kiidaks kohe eraldi!

Kui ansambli nime ees on laiend vanamuusika-, siis ehmub suurem osa inimesi ära ja laseb info kõrvust mööda... Ei omata seda žanri enda lemmikute seas. Kusjuures, ega minagi olen kuulnud nii tõsisemat ja ka lustlikumat vanamuusikat! Sellest viimasest tulekski alustada. Eriti vahvad on nende 13. sajandi tantsu- ja laululood. Need kõlavad nagu muusika Robin Hoodi ja muudest vana aja Inglismaad kajastavatest filmidest. Üks näide siinkohal: http://www.youtube.com/watch?v=wZf6zSVS_ Eks ole ju sümpaatlik :) Lisaks on nad legendaarse rockansambli Black Sabbath´i laule aranžeerinud kesaja stiili ja seda siis ladina keeles. CD plaat SABBATUM (Beg the Bug, 2002) on olnud väga edukas üle kogu maailma. Kel huvi sellele uudistamiseks nende kodukalink: http://www.rondellus.ee

Lõpuks saabus vaikne aeg 23. detsembriks. Sellele kuupäevale sättisime oma inimeste jõulupeo, aga sellest eraldi postituses :)

Selle aasta viimane pidu on siis 31. detsembril ansambliga Supernova! Saab sööki ja jooki, tantsu ja tralli, ümberriietumist mõisaaja riidesse, pildistamist, mustlasnaine teeb tantsu ja ennustab käe, kristallkuuli ja kaartide pealt... Tuleb lahke näärimees ja laseme taevasse tuld! Kusjuures, Närimehe kingikotti saab salaja sokutada kingitusi oma lauanaabritele, kes siis jõuluvana ees neid lunastama peavad ;)

Kauneid pühi, kaunist aastavahetust ja kõige paremat uut aastat!

Kommentaare ei ole: