laupäev, 21. august 2010

"Seitse Häält" & Öökino.

15. augustiga sai meie vabaõhu kultuurisuvi otsa. Selle aasta ainus üle- eestiline kontserttuur, mis ka Ida- Virumaale jõudis, leidiski aset siis meie Suvelaval. Koondnimetuse taha- "7 Häält" on peitunud- poistebändist vokaalkollektiiv "Noorkuu", Birgit Õigemeel ja Uku Suviste. Noorkuu- poisid, nagu alati, olid rõõmsad ja vallatud, Birgit oli lühikese soengu ning seelikuga ja Uku valgete hammaste ning III kohaga Palanga laulufestivalilt :) Nii et kõik oli väga kõva sõna!

Rahvast oli meie mõistes palju- 262 tükki kohe :) Ilm oli ilus, õhtu soe ja päike soojendas veel üle puude latvade. Enamjaolt sünnib inimeste kontserdiotsus vahetult enne ürituse algust- nii et meil vedas ilmaga, mis automaatselt tähendab, et veab ka publikuga. Kohapealt müüsime ligi 150 piletit.

Ja siis see algaski- heledas riides šikid Noorkuu poisid tulidki lavale- pump- tši, pump- tši, pump, pump, paaa! :))) Ikka väga keeruline on sõnas kogu seda ilu edasi anda, seega et ka need saaks ettekujutuse, kes seekord nimet´ kontserdile ei jõudnud, saaksid asjast aimu, panen ma siis kaks linki- üks siis meilt koha pealt ja teine asjaomaste poolt stuudios linti laulduna: (ei lase praegu linke copyda, lisan hiljem).
.
Õppisime ka kõik koos ühe eht- eestlasliku tantsu ära, ei, see polnud kaerajaan- nihelemise tants oli hoopiski :) Eestlased kontserditel nihelevad kohtade peal ja need, kes sõnu ei tea, need nikutavad peaga! Siis me tegimegi kohe koosnihelemist ja koosnikutamist- kõiki publikupulki tabas rõõmus äratundmine ja ühisest üritusest võeti õhinal osa :))
.
Peagi sai tund ja 40 minutit kestnud muusikaline nauding otsa... Inimesed jagasid ülivõrdes oma emotsioone- oldi rõõmsad ja õnnelikud. Suurem osa suundus koju- viisijupid huultel. Mingi osa aga sättis ennast öökinno- meil oli ju plaanis IV Saka Öökino. Seekord vabaõhulinastus eesti kultusfilm "Mehed ei nuta". 100 korda nähtud, tekst pähekulunud ja ikka leidsin vähemalt mina enda jaoks jälle midagi uut. Kas olete tähelepanu pööranud neile luuleridadele, mida peitis endas see kortsumud lehtega vihik, mis Priidikul kogu aeg pões oli (sosinal): "... ma olen kui kündmata põld ja sina kui külvamata rukis..." :)) ja niimoodi muudkui edasi....
Selline punkt siis soojale suvele! Soe ja nostalgiline :)
.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Uku vast ikka Jurmalas 3. koha sai:)

Terje ütles ...

Ja mina kirjutasin- Balangas!!! :))
Ühed head kohad mõlemad. Üks suvitamiseks ja teine võistulaulmiseks! Vähemalt nüüd on õiglus majja seatud!
Tää- nuud :