neljapäev, 4. veebruar 2010

Lund, lund, lund.... terve tund sajab alla...

... lund, lund, lund- taevaluugid on pärani valla.
Põsk õhetab sul, nagu suislepaõun,
karget lusti on täis sinu tõsine põu...
Lund, lund, lund- terve tund, langeb lund...

See on üks nendest lauludest kaugelt lapsepõlvest, mis mul Kohtla- Nõmme klubis Eerika Kõllo juures laulmas käimisest siiamaani peas on ja mida ka alati laulan, kui lund sajab... Nii see lihtsalt on- ma ei tea, miks :)

Kui tuul, nõnda kiireks su suusapaar saab,
su ümber on lumised metsad ja maad.
Siin hang nagu karu näeks und
seal kuusede habe täis lund....

Meie hanged siin Sakal aitavad aimata küll mitte enam karu talveund magamas, vaid mammuteid lumeteki all... :) Või kuidas teile tundub kõrvalolevalt pildilt?

Tänases postimees on- lines oli ka artikkel, et Ida- Virumaal on kõige paksem lumekiht. Maal on sellest lumest kõige parem osa saada. Meie mõisapark on paksu lumevaiba all- siin seal vaid uudishimulike hotellikülaliste jalajäljed eelmiste kordade lumes sumpamistest.

Täna hommikul tööle tulles vaatasin, et teise korruse üks aken on lahti ja aknast vilgub välja... põrandahari :) Jah, mu silmad ei petnud mind- meie toateenija Virve püüdis tuppa rohkem valgust tagada, sest aknalauad on kogunud nii palju lund, et aken on poolenisti kinni.

Üks haavikuemand just haake siin teeb,
ta jälgedes lumi ent tuiskab ja keeb.
Siin männid, kel parukad peas-
seal kaskede noorikud reas....

Lund, lund, lund terve tund sajab alla, Lund, lund, lund taevaluugid on pärani valla...

Küsite, et kas meie maja ümber ka suusatada või kelgutada saab? Kelgutada saab- kelke laenutame ja pepulaudasid samuti. Suusaradu pole, sest kuidagi nadi on konkureerida kahe suurepärase suusakohaga, mis meil siin vahetus läheduses on.
Esimene neist on Kohtla- Nõmme Suusakeskus www.talvekeskus.ee ja teine Pannjärve Tervisekeskus www.tubing.ee ja http://www.illukavv.ee/tkeskus/ .

Panen teile ühe väikese pildi ka Pannjärve tuubirajalt, mille eelmisel nädalavahetusel üles võttis Marge K. :)

Talvselt talvist talve!
.

Kommentaare ei ole: