neljapäev, 4. juuni 2009

Tšestuskad ;)

Vihma valab, kak s vedra- skora budet Narva,
Kallim ütles, nitševo- mind saab näha harva...

Sellisel vihmasel päeval ei tule mingit muud laulu huulile, kui see naljakas vana vene-eesti tšestuška :))

Tänasel vihmasel päeval sai aga käia vihmavarju all tenniseväljakut mõõtmas- head sõbrad Kontserdimajast- direktriss Piia Tamm (tuntud ka kui selle aasta Virumaa "Aasta Tegija") ja müügijuht Keio Soomelt (tuntud kui Laululahingus osalenud koori: "Aita Leida" dirigent) tulid külla, et arutada natuke meie ühiseid suveüritusi.

Aga miks me seda tenniseväljakut mõõtsime? Sellepärast, et suvi tuleb meil tihe nii laululaval kui ka tenniseväljakul ning meie headkoostööpartnerid, sealhulgas ka Kontserdimaja, oli üks esimesi, kes sai ettepaneku oma bänner tahaseinale paigutada... (Teise kutse sai Pariisi Vee AS, kellelt tarnime kõik kehahoolitsussarjad: Matis, Darphin, Fleurs...)

Mida muud veel kokku leppisime? Kange tahtmine on mõlemal poolel jätkata traditsiooni öökino näitamise koha pealt. I korral sai mõisahoones näidatud "Malevat". Sel korral siis koostöös Kinobussiga. II korral, mis oli siis eelmine aasta, näitasime eesti lühifilme koondnimetusega "Seks ja surm".

Nendel kahel korral toimus kinonäitamine ja vaatamine meie vanas veel renoveerimata mõisahoones. Elektri vedasime nö. posti otsast (loe: abihoonest), vana tantsusaal oli otsast otsani täis toodud pinke ja toole, esimene rida peaaegu vastu ekraanilina.... No ikka selleks, et võimalikult palju publikut ära mahutada. Koridorides põlesid maas õueküünlad ja samuti juhatasid need teed mõisast peale kino välja... Väga lahe oli... Mmmm....

III kord, seega siis sellel aastal, plaanime... Issver- sussver, ma ei teagi, kas rääkida??? Plaanime korraldada sellise Valgreteemalise õhtu Oru Pargi Promenaadi eelsel õhtul.

Üks, mis täiesti kindel- 21. augusti sumedal suveõhtul esineb meie suvelaval Mihkel Mattisen oma kauni kavaga- "Muinaslugu muusikas", esitades muidugi Valgre laule. Ja kontserdile järgneks (juhul, kui saame selle filmi DVD-l kätte- kõigil nüüd ja kohe sõrmed risti!) sealsamas laval- augustikuise sametise tähistaeva all ritsikad ritsitamas- "Vanad armastuskirjad".

Kuidas tundub? Asjal on ju jumet? Jah? Mis? :)))

Kuid see polnud ainus teema, mida sai arutatud. Samuti otsustasid Jõhvi Kontserdimaja töötajad hakata käima KULTUURITENNISE Saka 2009 Cup- ks treenimas. Ja lisaks ulatab Kontserdimaja abikäe ka igalt poolt eestist kokkusõitnud kultuuriinimestele üks kena meelelahutuslik kava kokku panna :) Ideid on palju ja põnevaid... Aga nendest asjadest ei saa veel rääkida...

Ja meie Santses (mõisakass, noh...) veetis tänase koerailma terves pikkuses diivani peal. Vahepeal kasutas juhust ja hõivas Kristiina koha, kui viimane hetkeks oma kohalt lahkus... Vihmapüha!

Muide, tagasi tulles nende tšestuskade juurde, siis... kuna see, mis sai tänase peatüki alguses kirja panna, on ka ainus, mida tean, siis otsisin kiiresti MSN-ist üles meie peaadministraatori Kristiina, kes oleks võinud minuarust ka mõnd teada... Kuid suureks üllatuseks ta ei teadnudki.. Aga mis ta oskas- ta oskas youtubest üles otsida terve nimekirja šestuškasid :)

Neile, kes ei oska arvata, mis neid ees ootab, selgituseks, et tšestuška on venekeelne vaimukas kupleelaul. Igaljuhul mul oli pool õhtut sisustatud :)))

Jana aitas mind veel ühega välja:

Moldavjanskie rebjata zahoteli moloka,
eh, polezli pod karovu, okazalos, pod bõka :)))))
.

Kommentaare ei ole: